Hagtorn

Bæret fra hagtorn er en vanlig urt for behandling av høyt blodtrykk. Bærets egenskaper bidrar til å fremme god blodsirkulasjon. På grunn av disse fordelene er denne urten ofte klassifisert som en blodtrykksregulator. Dette betyr at hagtornbær, i tillegg til å hjelpe til med å senke blodtrykket, også kan bidra til å øke trykket.

Hagtorn

Hva er Hagtorn?

Hagtorn og bærene kalles også Crategnus Oxycantha, og den tilhører familien av roseplanter. Blomstene er røde, via eller rosa, og blomstrer bare i visse deler av året. Dens egenskaper gjør den ofte ettertraktet som en plante fordi den forblir grønn selv i kaldere vær og deretter fargerik i de varmere månedene.

Blomstene kan høstes for bruk som en urt mens hagtornbærene brukes til å behandle helseproblemer, for eksempel en blodtrykksregulator. De små røde bærene kommer like før blomstring og fortsetter gjennom vekstsesongen. Hagtorn vokser best i tempererte klimaer. De kan også dyrkes i drivhus.

Hvilke stoffer finnes i hagtornbær?

Næringsinnholdet i hagtorn bær bidrar til dets egenskaper ved å regulere blodtrykket og til å styrke det vaskulære systemet og nervesystemet. Den er rik på vitamin C og selen. Begge disse stoffene er kjent for å bekjempe betennelse og hjelpe til med å rense blodet. Mindre mengder kalsium og kalium er også tilstede. Disse næringsstoffene hjelper til med å roe nervene, noe som er veldig viktig for prosessen med å opprettholde et rimelig blodtrykksnivå. Mindre mengder vitamin A, magnesium og fosfor bidrar også til å minimere risikoen for herding av arteriene. Dette gjør det lettere for blodtrykket å holde seg innenfor normale grenser.

Det er også andre næringsstoffer i bærene. Disse bidrar til å fremme kropp og sjel, samtidig som de hjelper til med å rense systemet for høyt kolesterol. Disse stoffene inneholder jern, silisium, mangan, sink og noen av B -vitaminene.

Hvordan påvirkes blodtrykket da?

Den positive effekten av hagtornbær er gunstig for blodtrykket. Det bidrar til generell kardiovaskulær helse. Dette er fordi bærene påvirker blodårene som er lenger borte fra hjertet for å slappe av. Hjertefunksjonen er forbedret, det er en avslapning av de distale karene som gjør det lettere for hjertet å pumpe rundt blodet. Dette betyr at trykket synker i hele kroppen, og det bidrar til en bedre samlet blodsirkulasjon.

Hvor lang tid tar det å se resultater?

Som med de fleste urter tar hagtorn tid å komme inn i systemet. Tiden det tar avhenger helt av personen det gjelder. Noen mennesker vil merke en forskjell på bare noen få dager. For andre kan det ta mer enn en måned før en målbar forskjell i blodtrykksnivåer kan oppdages. I mellomtiden bør du holde oversikt over hva du spiser. Kosthold er alltid en viktig faktor for din generelle helse.

Er det fare for bivirkninger?

Som med de fleste urter tar hagtorn tid å komme inn i systemet. Tiden det tar avhenger helt av personen det gjelder. Noen mennesker vil merke en forskjell på bare noen få dager. For andre kan det ta mer enn en måned før en målbar forskjell i blodtrykksnivåer kan oppdages. I mellomtiden bør du holde oversikt over hva du spiser. Kosthold er alltid en viktig faktor for din generelle helse.

Er det fare for bivirkninger?

De fleste kan ta hagtorn uten bivirkninger. Skulle de vises i noen form, varer de bare kort tid. Noen eksempler på bivirkninger inkluderer søvnløshet, svette, urolig mage og muligens tretthet. Mange herbalists anbefaler å bruke hagtorn i maksimalt fire måneder. Etter en liten pause kan en ny periode begynne.

Interaksjoner med foreskrevne medisiner er viktig å merke seg. Hagtorn kan forstyrre funksjonen til andre medisiner som er ment å øke hjertefrekvensen eller øke blodstrømmen gjennom kroppen. De antihypertensive egenskapene til bæret kan også øke effekten av andre blodtrykksmedisiner, i noen tilfeller til farlige nivåer. For menn som tar noen form for medisin mot erektil dysfunksjon, er det viktig å merke seg at disse medisinene noen ganger også virker ved å senke blodtrykket. Denne typen medisiner bør ikke kombineres, da det kan føre til besvimelse eller andre alvorlige problemer.

Rådfør deg med lege før du begynner med hagtorn, spesielt hvis du for øyeblikket tar reseptbelagte blodtrykksmedisiner. Finn ut om bruk av urten på en naturlig måte kan regulere blodtrykket ditt. Når du har begynt å bruke den, må du overvåke resultatene regelmessig. La legen din vite hvordan urten fungerer for deg. Hvis du er heldig og forholdene, kan du oppdage at hagtorn regulerer blodtrykket ditt og resultatet kan bli bedre helse generelt.

Lämna en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *