Mild hypertensjon, grad 1

Ved høyt blodtrykk, mild hypertensjon grad 1, er din systoliske verdi mellom 140-159 mmHg og din diastoliske verdi mellom 90 og 99 mmHg. Dette er en klassifisering som Verdens helseorganisasjon (WHO) har satt som en grense.

Hypertensjonsklasse 1 er den laveste klassen for høyt blodtrykk. Gjennom et godt balansert kosthold og trening vil du sannsynligvis kunne regulere blodtrykket ditt til det bedre.

Mild hypertensjon, grad 1

Å ha forhøyet blodtrykk i grad 1 i lang tid er ikke et sunt tegn, siden klasse 1 allerede gjør hjertet ditt vanskeligere å levere rundt blodet ditt til alle organer i kroppen. Trykket øker da det sannsynligvis vil være økt motstand i de smale arterieveggene. Hjertemuskelen vil øke i størrelse og krever nå mer og mer oksygen.

Symptomer för Grad 1 Mild Hypertensjon

Til å begynne med er det ingen åpenbare symptomer på høyt blodtrykk grad 1. Derfor er det nødvendig med regelmessig overvåking av blodtrykket. Et advarselsignal er når du opplever hodepine, svimmelhet, tretthet og kanskje til og med neseblod. Dette kan skje spesielt hvis du har et blodtrykk i den øvre delen av skalaen i flere år. Du kan føle noen av disse symptomene, men kan ikke oppleve et advarseltegn på mild hypertensjon, grad 1.

Et høyt blodtrykk er ikke lett å oppdage, men du bør fremdeles kjenne til risikofaktorene og de første symptomene. Risikofaktorene er røyking, salt og fet mat, mangel på treningsaktiviteter og lite forbruk av grønnsaker og frukt. Stress og andre sykdommer kan også være risikofaktorer som truer ditt velvære.

Lämna en kommentarMöjliga värden för ett högt blodtryck - Hypertoni Grad 1:


1881