Hvordan påvirker salt blodtrykket?

Hold blodtrykket på et sunt nivå, det er viktig for deg å føle deg bra. Krydder med høyt natriuminnhold, spesielt salt, vil øke væskeansamlingen i kroppen. Denne ansamling av væske fører til en økning i blodtrykket, og vil sette nyrene, hjertene og til og med hjernen din i større fare.

Nedsatt nyrefunksjon

Det er nyrens jobb å rense og filtrere overflødig væske fra blodet og fjerne den uønskede væsken ved å tømme. Denne rensingen oppnås ved en balanse mellom kalium og natrium. Hver gang du spiser salt, endres denne balansen. Hvis kroppen din akkumulerer ekstra væske, øker blodtrykket ditt, og nyrene dine kan ikke lenger fungere ordentlig. De må nå jobbe hardere og bli mindre effektive. Overdreven inntak av salt i en lengre periode kan føre til alvorlig nyresykdom.

Salt pavirker blodtrykket

Tette arterier

Når kroppen nå jobber hardere for å behandle det ekstra saltet, øker blodtrykket ditt. Blodårene må filtrere og pumpe raskere gjennom blodet. Arteriene fratas nødvendig oksygen og begynner en blokkering som senere kan føre til arteriell brokk og alvorlig organskade.

Hjertesvikt

Overskudd av salt fører til tilstoppede hjertearterier. Det fører til at et lavere volum blod når hjertet, og forårsaker nedsatt hjertefunksjon. Dette kan føre til angina, som forårsaker ekstrem fysisk smerte. Ytterligere sprengninger i hjertets arterier kan nå forekomme.

Over tid kan disse problemene føre til redusert oksygenopptak og betydelige ernæringsmessige mangler i hjertemuskelen, noe som kan forårsake hjerteinfarkt. Redusert oksygenopptak kan oppstå hvis dette forholdet varer over lengre tid. Ernæringsmangel i hjertemuskelen gjør at du risikerer hjertestans.

Hjernen

Når blodet ikke kan nå hjernen på grunn av tilstoppede arterier, forårsaket av for eksempel et stort saltinntak, kan det oppstå forskjellige typer kritisk og livstruende hjerneskade. Så vær forsiktig med saltinntaket, ellers risikerer du farlige komplikasjoner og alvorlige helseproblemer.

For å senke blodtrykket og sikre lengre levetid, senk også ditt daglige inntak av salt og sørg for å holde deg aktiv.

Lämna en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *