Hvordan påvirker kaffe blodtrykket?

Personer med høyt blodtrykk opplever ofte at hverdagslige aktiviteter øker blodtrykket ytterligere. For å få en bedre forståelse av blodtrykket og hva som får det til å øke, er det best å kontrollere visse ting som konsumeres, og kaffe er en drink som er inkludert på den listen.

Hvorfor påvirker kaffe kroppen?

Kaffe påvirker blodtrykket

Kaffe inneholder en stor mengde koffein, som er hovedgrunnen til at den blir konsumert. Koffein er det aktive stoffet i kaffe som får forbrukeren til å bli lunefull, spesielt om morgenen. Stoffet koffein kan forårsake høyt blodtrykk.

Hvordan påvirker kaffe blodtrykket?

På grunn av koffein kan kaffe øke en persons hjertefrekvens, noe som får blodtrykket til å stige. Det har også vært en kobling mellom koffein og herding i arteriene. Når koffein konsumeres, blir et hormon i kroppen sperret og gjør det vanskelig for arteriene å åpne seg ordentlig. Denne herding kan vanligvis vare i omtrent tre timer og kan føre til en økning i blodtrykket.

Koffein fører også til at kroppen produserer en større mengde adrenalin, noe som kan føre til høyere blodtrykk. Sammen med kaffe konsumeres også sukker og melkeprodukter. Melken eller kremen i seg selv kan også inneholde sukker. Dette kan øke hjerterytmen ytterligere.

Hva trenger du å gjøre?

Det er vanligvis ikke nødvendig for enkeltpersoner å gi fra seg kaffen, men heller å begrense mengden som konsumeres. Noen individer utvikler en toleranse for koffein slik at det ikke påvirker dem. Andre reagerer annerledes og må følge med på hvor mye koffein de bruker hver dag. Det er også viktig at personer med høyt blodtrykk ikke bruker kaffe før fysisk arbeid. Husk at koffeinnivåer er forskjellige fra merke til merke, ikke alle kaffesorter vil gi samme effekt.

Det er best for en person med høyt blodtrykk å snakke med legen sin om hvordan koffein påvirker deres personlige blodtrykk. Det kan være så enkelt som å begrense kaffeinntaket til en kopp om dagen, eller det kan være at kaffe må avhendes helt. Ofte vil folk sakte avvenne seg for å redusere abstinenssymptomer, for eksempel hodepine.

Morgenkaffen kan smake fantastisk, men det kan også være årsaken til konstant høyt blodtrykk. Snakk med en lege for å virkelig forstå hva som skjer i munnen din, og hvordan det påvirker resten av kroppen.

Lämna en kommentar