Alvorlig hypertensjon, grad 3

For hypertensjon i grad 3 er din systoliske verdi over 180 og diastolisk verdi er over 110 mmHg. Dette er klassifiseringen etablert av Verdens helseorganisasjon (WHO).

Grad 3 hypertensjon er den mest alvorlige diagnosen for høyt blodtrykk. Hvis du har alvorlig blodtrykk, grad 3, må du kontakte lege umiddelbart. Hvis alvorlig hypertensjon grad 3 oppdages tidlig, er det en god sjanse for at medisiner kan lindre symptomene. Denne medisinen må kombineres med endringer i kosthold og trening. Dette kan hjelpe deg med å stabilisere blodtrykket til normale verdier, slik at skader på kar og organer kan unngås.

Alvorlig hypertensjon, grad 3

Farer ved alvorlig hypertensjon, grad 3

Hypertensjon betyr at hjertet må pumpe hardere for å sikre tilførsel av blod til alle organer i kroppen. Blodtrykket vil øke mer når blodet nå pumpes rundt i kroppen, en ytterligere økt motstand forekommer nå i arterieveggene. Hjertemuskelen vil vokse på grunn av denne kontinuerlige belastningen og ønsker nå enda mer oksygenrikt blod. Samtidige sykdommer som arteriosklerose blir stadig mer negative, og oksygennivået i blodet er ikke tilstrekkelig.

Dessverre, når blodtrykket ditt er for høyt, opplever du vanligvis ingen symptomer. Selv om du kanskje ikke føler noen symptomer, er det fortsatt en veldig alvorlig tilstand. Noen av de medisinske problemene som er forårsaket av ukontrollert høyt blodtrykk er for eksempel hjertesvikt, hjerneslag, nyresvikt og øyeskade.

Type legemiddel

I normale tilfeller kan en lege foreskrive medisiner som hjelper til med å redusere blodtrykket. Det er flere forskjellige typer medisiner som kan brukes. De vanligste er diuretika, alfablokkere og betablokkere. Siden hver person vil reagere forskjellig på denne typen medisiner, kan det ta tid for legen å finne riktig medisinering som hjelper deg å senke blodtrykket.

Hver person vil reagere forskjellig på disse stoffene. Pasienten kan trenge å prøve forskjellige typer før legen finner riktig medisin for effektiv behandling av alvorlig hypertensjon, grad 3.

Fysisk aktivitet

I tillegg til medisin, bør du også gjøre en rekke livsstilsendringer som vil redusere blodtrykket. Er du overvektig? Gå ned i vekt! Å øke din daglige fysiske aktivitet vil gi deg bedre helse. Bytt til et sunnere og mer balansert kosthold. Det vil hjelpe med vekttapet ditt, og du får bedre generell helse. Du må også redusere inntaket av salt og mettet fett.

Å håndtere alvorlig hypotensjon, grad 3 kan være vanskelig.
Følg legens instruksjoner, ta medisiner i henhold til reseptene og gjør de nødvendige endringene i livsstilen din. Du vil redusere blodtrykket betydelig, og leve lenger.

Lämna en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *Möjliga värden för ett högt blodtryck - Hypertoni Grad 3:


4641