Hva slags te senker blodtrykket mitt?

Folk har brukt te hele tiden. Fra bladene til Camellia sinensis-planten, te fra blomster, til blader eller røtter til andre planter. Mange forskjellige typer te kan ha kraftige helseeffekter. Det kan forbedre alt fra pusteproblemer til søvnløshet. Te kan også ha positive effekter for å senke høyt blodtrykk. Her er noen av dem:

Te senker blodtrykket

Hibiskuste

Hibiskusblomst er kjent for sin skjønnhet, men er også kjent for sine medisinske egenskaper når den konsumeres som en te. Mange bruker den fordi den har en søt smak som fjerner bitterheten til andre urter. I tillegg til de pene blomster, kan alle deler av hibiskusplanten brukes i te. De mest populære å bruke er tørkede blomsterdeler (kelaks), den delen som støtter blomsten.

Hibiskus inneholder ingen koffein og kan nytes kaldt eller varmt. Studier viser at antocyaninkjemikalien som finnes i planten, hjelper til med å regulere blodtrykket. Anthocyanins er det som gir blåbær og hibiskus sin dyp blå eller rød farge. De fungerer som antioksidanter som beskytter kroppen mot skader på frie radikaler og styrker immunforsvaret.

Grønn te

Grønn te ser ut til å være en behandling for nesten alle sykdommer, og studier har vist at de som drikker grønn te hver dag reduserer blodtrykket. Grønn te er laget av sprø blader fra Camellia sinensis-busken, men har ikke gjennomgått den samme tørke- og oksidasjonsprosessen som produksjonen av svart te.

Polyfenoler, som er næringsstoffer som finnes i planter, antas å gi grønn te dens blodtrykkssenkende egenskaper. Grønn te er også en antioksidant. Det er tilgjengelig som løse teblader, pulver, kosttilskudd eller teposer. Det er også tilgjengelig på flasker, men da har de vanligvis et tilsatt søtningsmiddel. Koffeinfri grønn te er det beste for helsen, fordi koffein vil bidra til et høyere blodtrykk. Selv om svart te fungerer godt for å senke blodtrykket, er den ikke så effektiv som grønn te.

Selv om svart te fungerer godt for å senke blodtrykket, er den ikke så effektiv som grønn te.

Te av hagtorn bær

Hawthorn bær te er vanligvis laget av buskens røde bær, til og med blomster og blader kan brukes. Hagtornbær inneholder en stor mengde bioflavonoider, det er antioksidanter som finnes i blåbær, frukt, grønnsaker, vin og mørk sjokolade. Antioksidanter hjelper sirkulasjonssystemet og blodårene å utvide seg på en sunn måte samtidig som de er mer holdbare. Hagtornbær styrker også hjertet og reduserer nivåene av LDL-kolesterol ved å fjerne plakk fra blodårene. Te fungerer også som et vanndrivende middel, som hjelper utskillelsen av urin fra nyrene og fjerner giftstoffer fra kroppen.

Te av brennesle

Som te laget av hagtornbær, fungerer te laget av brennesle også som et vanndrivende middel. Det er sant at den grønne planten er brent, men den forsvinner når bladene tørkes og deretter gjennomvåt som en teblanding. Brennesle reduserer natrium i kroppen, natriumet som kan føre til høyt blodtrykk og til økt væskeansamling og hevelse. Den inneholder mye antioksidant og C-vitamin og har også bioflavonoider som quercetin, mineraler og andre sunne plantekjemikalier som karotenoider. Karotenoider er det som gir oransje og gule frukter og grønnsaker fargen.

Te av Legevendelrot

Fra denne planten kommer det milde beroligende stoffet valium. Roten til denne planten har blitt brukt til te siden antikken, den har en beroligende effekt på angsten og fremmer søvn. Hemmeligheten bak effekten av valerian på kroppen er et kjemikalie som kalles GABA, eller gamma-aminobutyric acid, det er et signalstoff som hjelper til med å sende og motta meldinger mellom nerveceller. Valium beroliger nervesystemet og reduserer blodkarstresset, noe som fører til lavere blodtrykk.

Sibirsk Ginseng Te

Sibirsk Ginseng er også kjent som Eleuthero. Røtter og blader brukes til en te som kan redusere blodtrykket. Sibirsk ginseng er en tonic som er spesielt bra for å stimulere og styrke blodsirkulasjonen. Ginseng senker også kolesterolet og støtter funksjonen til binyrene, de to kjertlene som produserer hormon. En advarsel med sibirsk ginseng er at den også kan øke blodtrykket. Vær forsiktig når du bruker, eller diskutere med en lege først. Anbefalingen er å alltid konsultere en helsepersonell før du bruker en te eller annet kosttilskudd for å behandle en sykdom, spesielt hvis personen allerede tar andre medisiner.

En kommentar om “Hva slags te senker blodtrykket mitt?

Lämna en kommentar