Hvorfor får jeg brystsmerter?

Andelen som lider av smerter i brystet på en eller annen tid er veldig høy. For noen oppstår smertene bare noen få ganger. De kan beskrives som mer øyeblikkelig ulempe enn noe annet. For andre individer er det noe som ofte skjer, og smertene kan være alvorlige, kanskje til og med uutholdelige. Den første tanken er sannsynligvis at noe alvorlig har skjedd med hjertet. Heldigvis er det ikke alltid hjertet er galt, men det er selvfølgelig en mulighet. Nedenfor finner du mer informasjon om årsaken til brystsmerter og hvordan du skal handle. Det viktigste er at du kan få en bedre forståelse av når du kan møte en nødsituasjon som må rettes umiddelbart. Det viktigste er å få en bedre forståelse av hvordan du opptrer i en nødsituasjon, hvor hjelpen må gjøres umiddelbart.

Ikke alltid hjertet

For det første er det viktig å vite at smerter i brystet ikke alltid er relatert til et hjerteproblem. Det kan være tider når smertene er relatert til muskel- og skjelettplager eller interkostale smerter assosiert med bindevevet mellom ribbeina. Brystsmerter er ikke alltid akutt farlige, men man bør ikke se bort fra det, potensielt kan en nødssituasjon raskt oppstå. Hvis du føler smerter i brystet, bør det sjekkes så snart som mulig av en utdannet sykepleier eller lege. Din umiddelbare helse trenger et sunt hjerte. Det er ikke en god ide å ignorere smerter i brystet og tro at det snart er over. Følg tipsene nedenfor for å få en bedre forståelse av årsakene til hjertrelaterte brystsmerter. Hvis du opplever noen av disse problemene, bør du umiddelbart sjekkes av en lege.

Brystsmerter

Ikke alltid smertefullt

Når folk opplever smerter i brystet, tror de vanligvis at de har fått hjerteinfarkt. Hjerteinfarkt er ikke alltid smertefullt, men kan faktisk skje uten smerter i det hele tatt, du kan bare føle litt ubehag når det skjer. Du kan oppleve andre symptomer som smerter i skulderen som stråler ned til armen, smerter mellom skulderbladene, smerter i nakken eller kjeven. Kanskje bare litt svette, kvalme eller en rask uregelmessig hjerterytme.

Andre mennesker føler de klassiske symptomene på sterke brystsmerter og har ekstreme pustevansker. Det kan følges av en kollaps og til og med bevisstløshet. Noen individer kan slutte å puste eller få hjertestans, mens andre kan være bevisste og ha kontroll over omgivelsene. Det er viktig å merke seg at bare fordi du er bevisst, kan den fremdeles ha en alvorlig og potensielt irreversibel skade på hjertet. Det kan være at de som opplever få symptomer med lave smerter er i enda større fare fordi de ikke alltid søker sykehusbehandling umiddelbart.

Søk alltid pleie

I tilfelle hjerteinfarkt, søk øyeblikkelig behandling. Hvis dette ikke skjer, kan skade på hjertet raskt bli så alvorlig at det ikke vil fungere skikkelig i fremtiden. Hvis du overlever den første hendelsen, kan du kanskje merke hyppige brystsmerter, med mer og mer uregelmessig hjerterytme. Derfor er det viktig å få en rask hjelp umiddelbart, i stedet for å vente til senere. Det er ikke noe bra med å vente på neste hjerteinfarkt.

Hvis du venter for lenge med å søke behandling, er det mer sannsynlig at du får livslange konsekvenser. Dette vil dramatisk endre livskvaliteten din og i mange tilfeller redusere levetiden med flere år. Hvis du har høyt blodtrykk, jobber hjertet ditt ekstra hardt i arbeidet med å pumpe blod til resten av kroppen. Hvis du lider av ubehandlet hypotensjon i mange år, kan hjertet ditt bli skadet med økt risiko for fremtidige hjerteinfarkt.

Har jeg angina?

Det er mulig å oppleve smerter i brystet uten å få hjerteinfarkt. Brystsmerter som ikke har tilknytning til hjertet har allerede blitt nevnt. Andre årsaker til hjertrelaterte smerter kan være angina og problemer med hjertets styringssystem. Vaskulære spasmer oppstår når blodstrømmen til hjertet avtar. Ved hjerteinfarkt er blodstrømmen begrenset så mye at noe av hjertet blir nektet det oksygenrike blodet det trenger. Ved angina strømmer blodet fortsatt, men i redusert mengde. Det er årsaken til smertene i brystet. Det er hjertets signal om at noe er galt.

Hypertrofi – Forstørret hjertemuskulatur

Brystet kan også bli skadet når andre problemer oppstår med hjertemuskelen. Hypertensjon kan føre til at hjertemuskelen øker i størrelse, da den nå må jobbe hardere. Etter en stund fører dette til tilstanden som kalles hypertrofi, et forstørret hjerte. Det hypertrofiske hjertet fungerer ikke lenger like effektivt som før, og det krever mer og mer av kroppens energi og oksygen.

Problemer med det elektriske systemet i hjertet kan oppstå, det vil forårsake uregelmessige hjerteslag. Når problemene blir større, kan det føre til skade på brystet. En forstørret hjertemuskulatur gir også brystsmerter i seg selv, da hjertet nå må kjempe mer. Når denne tilstanden forverres fører det til hjertesvikt. Dette betyr at hjertet ikke lenger kan pumpe alt nødvendig blod til hele kroppen.

Aldri ignorere – gjør en EKG-test

Ignorer aldri smerter i brystet, det er viktig. Hvis du føler smerter i brystet, er det bedre å starte med å ekskludere eventuell hjertesykdom. Ikke vent til smertene forsvinner av seg selv. Livet ditt kan være i fare.

EKG er en forkortelse av elektrokardiogrammer. Det er en kontroll av den elektriske aktiviteten i hjertet. En rask, enkel og smertefri undersøkelse. Undersøkelse gjøres blant annet for å avgjøre om det er noen forstyrrelser i hjerterytmen eller myokardskader, som et resultat av et tidligere hjerteinfarkt eller betennelse i hjertemuskelen.

Lämna en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *