Lidenskapsblomst og pasjonsblomst

Vi prøver alle å ta godt vare på oss selv, men noen ganger trenger vi medisinsk behandling. Et stort problem for mange pasienter er de uheldige bivirkningene av reseptbelagte medisiner. I mange tilfeller kan pasienten være bedre, men i stedet få problemer med medikamentelle bivirkninger. Flere pasienter velger nå helsekost og urtemedisiner i stedet. Planten som får mye oppmerksomhet i denne sammenhengen er lidenskapsblomsten. Det har mange helsemessige fordeler, spesielt dets bruk i behandling av høyt blodtrykk.

Lidenskapsblomst

Hva er en lidenskapsblomst?

Utseendet til lidenskapsblomsten ligner en tusenfryd. Det regnes som en sterk og kraftig plante, og har hvite blomster med gulaktige tupper og lilla «frø» i midten. Det er mer enn 400 forskjellige arter av denne allsidige planten som også kalles pasjonsblomst, aprikosgris, apigenin og Jamaicansk kaprifol.

Lidenskapsfrukten ble oppdaget i Peru og er kjent siden slutten av 1500-tallet. I dag har planten og dens frukt mange forskjellige bruksområder og formål. En av disse mange fordelene er evnen til å behandle og bekjempe høyt blodtrykk.

Hvordan lidenskapsblomsten hjelper mot høyt blodtrykk

Høyt blodtrykk kan være forårsaket av overstimulering av nervesystemet. Blomsten inneholder to forskjellige komponenter, beta-karbolinalkaloider og krysin, som gir gode helseeffekter for nervesystemet. Alkaloidene har lignende egenskaper som moderne MAO-hemmere, og brukes til å behandle depresjon. Chrysin har vist seg effektivt for å lindre angst. Ved å lindre både depresjon og angst, påvirker denne planten nervesystemet og hjelper til med å lindre to av årsakene som kan bidra til høyt blodtrykk.

Lidenskapsblomst hjelper dermed mot høyt blodtrykk på grunn av dens evne til å redusere stress og nervøsitet. Den har også komponenter som slapper av musklene i blodkarene, noe som kan bidra til å senke blodtrykket. Forskning har vist at det kan brukes til å forhindre de mange forholdene som kan føre til høyt blodtrykk. Det er også et sunt supplement, normalt uten bivirkninger og er heller ikke vanedannende.

Hvilken dosering?

Den anbefalte dosen varierer, avhengig av alder, vekt og årsaken til at den brukes. Passionsblomsten kan konsumeres som en tørket urt, te eller som et ekstrakt. Dosen er fra fire til åtte gram per dag.

Helsemessige fordeler med lidenskapsblomsten

I tillegg til evnen til å bekjempe høyt blodtrykk, har blomsten mange andre helsemessige fordeler. Blomstene, stilken og bladene på pasjonsblomsten har blitt brukt som beroligende midler i flere århundrer av indianerstammer i Amerika. I Europa brukes blomstene sammen med andre midler for å behandle angst, stress og hjertebank, men også for å behandle nevrologiske og psykologiske lidelser.

Det kan også brukes som en mild smertestillende middel, og fordelen er at den ikke forårsaker døsighet som ofte oppleves med andre reseptbelagte smertestillende medisiner. Denne fordelen i seg selv har gjort det populært blant pasienter som lider av forskjellige plager. Lidenskapsblomsten har også vært knyttet til behandling av narkomane og alkoholikere som lider av abstinens, og den lindrer også bivirkningene av reseptbelagte smertestillende.

Ulike deler av lidenskapsblomsten kan lindre og behandle følgende helseproblemer:

  • Muskelspenninger
  • Følelsesmessig bekymring
  • Insomnia
  • Astma
  • Hyperaktivitet
  • Epilepsi
  • Fibromyalgi
  • Kroniske smerter
  • Ulike nervesykdommer

Lämna en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *