Hvordan påvirker alkohol blodtrykket?

Lavt forbruk kan senke blodtrykket

Et lavere forbruk av alkohol vil senke blodtrykket ditt. Ikke mer enn tilsvarende to glass vin for menn og ett glass vin for kvinner per dag. Det har vist seg å redusere blodtrykket for noen individer. Forbruk av en mindre mengde alkohol kan senke blodtrykket med 2-4 mmHg hos kvinner, men det er viktig å merke seg at dette ikke er et betydelig statistisk utfall. De fleste eksperter er enige om at dette ikke er en akseptabel årsak til alkoholforbruk.

Alkohol påvirker blodtrykket

Hvordan påvirker alkohol blodtrykket?

Å drikke mer enn tilsvarende tre glass vin på en og samme tid vil føre til en midlertidig økning i blodtrykket. I noen tilfeller kan til og med en enkelt alkoholholdig drikk føre til en altfor betydelig økning i blodtrykket som bare avtar etter flere timer. En langvarig ruspåvirkning for alkohol kan forårsake alvorlige blodtrykksproblemer.

Det nøyaktige forholdet mellom alkoholbruk og forhøyet blodtrykk er fortsatt ikke helt kjent. Imidlertid er det forskning som antyder at virkningene på blodtrykket er reversible for noen individer.

Nedsatt alkoholinntak reduserer blodtrykket

Menn som er storforbrukere av alkohol, er fire ganger mer sannsynlig å utvikle høyt blodtrykk. For kvinner dobles risikoen ved å drikke mer enn tilsvarende seks glass vin per dag regelmessig. Er du en stor forbruker av alkohol og har høyt blodtrykk? Senk blodtrykket ved å redusere mengden alkohol du drikker. Drikk med måte hver gang.

Forskere forstår ikke alle faktorene til hvordan alkohol påvirker blodtrykket, det er mange forskjellige faktorer som spiller inn i det, inkludert kjønn, vekt og mengden som konsumeres. Har du problemer med alkohol og at det påvirker blodtrykket ditt? Kontakt lege for en detaljert medisinsk vurdering.

Lämna en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *