Rauvolfia

Rauwolfia serpentina har sin opprinnelse i Sør -Asia og er en mindre busk som vanligvis vokser i skogsområder. Røttene inneholder et melket stoff som kalles Rauvolfia. Stoffet brukes av de fleste kulturer rundt om i verden til ulike medisinske formål. Det kan smøres eksternt og er rapportert å ha kjøleegenskaper. Midlet anses også å ha beroligende egenskaper når det tas oralt, men smaken er noe bitter.

Rauvolfia

Rauvolfia er også kjent under navn som Serpent Wood, Indian snakeroot og Lu Fu Mu. Plantens røtter begynte å bli brukt i tradisjonell medisin allerede for 2700 år siden og brukes hovedsakelig i form av pulverisert te.

Reserpine, så vel som mer enn tjue andre alkaloider kan ekstraheres fra Rauwolfia Serpentina. Reserpine virker beroligende i små doser, men er farlig med økende doser. Midlet kan være en komponent for å senke høyt blodtrykk. Det kan administreres i doser så lave som 0,1 til 0,25 mg per dag. I motsetning til andre blodtrykkssenkende midler er det kjemiske stoffet i Rauvolfiaroten annerledes. Legemidlet påvirker sentralnervesystemet. Vær oppmerksom på at legemidlet bør brukes i lave doser under oppsyn av en utdannet urtelege eller lege.

Rotekstrakt

Rauvolfia rotekstrakt er et mye brukt antihypertensiv og beroligende middel. Det styrer pulsen og påvirker hjertesammentrekningen. I noen land brukes roten i både rå og som pulver i ekstremt fortynnet form i homøopatiske blandinger. Ekstraktet selges også som et kosttilskudd i noen helsekostbutikker for intern og ekstern bruk.

I noen land er reserpin tilgjengelig i kombinasjon med andre kjemiske forbindelser som vasodilator hydralazin. Det kan brukes som vanndrivende for behandling av høyt blodtrykk.

Hypertensjon kan ha sin opprinnelse i arvelige og genetiske årsaker. Kjønn, alder, kosthold, livsstil og ytre stressorer påvirker også sykdomsforløpet. I de fleste tilfeller er den underliggende årsaken til høyt blodtrykk ikke kjent og kalles da essensiell hypertensjon. For de som lider av kronisk hypertensjon, kan tilstanden føre til alvorlige helseproblemer. Risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og nyresvikt er betydelig og på sikt livstruende. De negative effektene av høyt blodtrykk på kroppens indre organer er betydelige.

I hvilken dose?

En helseforbedrende livsstilsendring og samtidig bruk av en blodtrykkssenkende dose av rauvolfiarot kan være gunstig for de som lider av høyt blodtrykk. Kombinasjonen kan forbedre og forlenge livet ditt. Ekstraktet er dokumentert som et hypotensivt middel som er i stand til å redusere katekolaminer.

Hormonet katekolamin er kjent for å påvirke blodtrykket i hjertet og i blodårene. Vær oppmerksom på at ved all behandling er det viktig å bruke sunn fornuft. Dette gjelder spesielt når du også tar andre typer kosttilskudd eller medisiner.

Det er veldig viktig å følge doseringsinstruksjonene. Du må forstå at en økt dose Rauwolfia Serpentina ikke hjelper. Dette er grunnen til at personer som starter behandling med denne typen urt bør begynne med lave doser. Din personlige velvære er grunnen til å begynne å bruke urten. Du må derfor vurdere eventuelle bivirkninger som kan oppstå og aktivt søke kunnskap gjennom studier utført på Rauwolfia Serpentina. Samtidig bør du nøye overvåke og kontrollere eventuelle bivirkninger knyttet til bruken.

Det er viktig å sjekke med legen, samt overvåke og administrere dosene for å finne ut om personen kan ha nytte av en kombinasjonsbehandling. Bivirkninger kan oppstå ved bruk av alkaloider atskilt fra roten. Studier viser at med økt bruk øker også toleransen, mens bivirkningene reduseres. De fleste pasienter med mildt til moderat høyt blodtrykk som ble foreskrevet rotttinkturen, fikk lavere blodtrykk. Noen av disse hadde tidligere blitt diagnostisert med stressrelatert hypertensjon.

Alternativ behandling

I stedet for å bruke vanlige antihypertensive medisiner rutinemessig, kan personer med mild til moderat eller kronisk hypertensjon prøve reseptfrie behandlingsalternativer. For å senke høyt blodtrykk kan du ta hele rot tinkturer eller ekstrakter av Rauwolfia Serpentina.

Vitenskapen i dag har en bedre forståelse av effektene, virkningsmekanismene og bivirkningene som kan oppstå når du bruker stoffet. Det anbefales at folk som ønsker å bruke Rauvolfia alkaloid først spør legen sin om råd.

Lämna en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *